Днес съд в град Мугла ще произнесе присъди срещу обвиняемите за

...
Днес съд в град Мугла ще произнесе присъди срещу обвиняемите за
Коментари Харесай

Съд в Мугла ще произнесе присъди срещу обвиняемите за опит за убийство на Ердоган

Днес съд в град Мугла ще произнесе присъди против обвинените за опит за ликвидиране на турския президент Р. Т. Ердоган по време на несполучливия прелом предходната година.

Подсъдими са 47 души – някогашни водачи от военновъздушните сили или военни от специфичните елементи, които в нощта на 15 юли нахлуха в хотела в Мармарис, в който президентът беше на отмора. Целта на заговорниците е била да арестуват или убият турския водач. Държавният глава обаче беше напуснал малко по-рано мястото.

Освен за опита за ликвидиране подсъдимите дават отговор и за участие във въоръжена терористична организация, нанесени материални вреди и други по-леки обвинявания. Прокуратурата е поискала оптимални санкции, в това число доживотни присъди.

Тъй като курортът Мармарис попада под юрисдикцията на съда за тежки закононарушения в град Мугла, процесът се организира точно в регионалния център. Заседанията протичат при извънредно засилени ограничения за сигурност в постройката на Търговско-промишлената палата в града, защото правосъдните зали се оказаха тесни да поберат огромното голям брой. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР